Werkplezier

 

Velen van ons hebben een druk (sociaal) leven en proberen meerdere ballen in de lucht te houden. We willen te veel en nemen te weinig rust waardoor essentiële vragen als;

- Waar krijg ik energie van?

- Wie ben ik?

- Wat wil ik?

vaak niet de ruimte krijgen. En juist de antwoorden op deze vragen helpen je om je drukke leven mogelijk te maken en het werkplezier te vergroten.

 

Werkplezier Scan

Werkplezier is het vermogen om uit jezelf, met plezier je werk te doen, door het inzetten van je talenten, drijfveren en je kernwaarden. Je haalt energie uit je werkzaamheden, je voelt je betrokkenheid bij het werk dat je doet en je ervaart gedrevenheid bij jezelf.

Belangrijke elementen van werkplezier zijn:

  • Werk-privébalans
  • Autonomie
  • Bijdragen
  • Waardering

Doe jij waar je blij van wordt? Werk je met plezier? Als dat niet het geval is, kom dan in beweging! Ga uitzoeken aan de hand van de werkplezier scan (blauwe button) waardoor het komt zodat je gericht kan werken aan de oplossing ervan.

Voor elk element van werkplezier zijn 4 checkvragen geformuleerd. Beantwoord de vragen met ja of nee en ga na of jij nog voldoende werkplezier ervaart!

 

Creativiteit, energie & rust

Omdat iedereen een andere missie, drijfveren, behoeften en talenten heeft, ervaart iedereen werkplezier anders. Inzicht krijgen in wie je bent, wat je wilt en een doelstelling die jou richting en focus geeft, helpt je hierbij. 

Werkplezier zorgt voor meer creativiteit, energie en tegelijkertijd rust. En als je doet wat je het liefste doet op een manier die voor jou moeiteloos is, straal je dat ook zichtbaar uit.